gastropredajcy.png

CHCETE PREDÁVAŤ? SKVELÉ!

 

Snažíme sa, aby Dobrý trh bol prehliadkou najlepšieho slovenského tovaru. Pre našich návštevníkov starostlivo vyberáme len poctivých predajcov, ktorých produkty vynikajú kvalitou alebo originálitou. Ak máte takúto ponuku, neváhajte sa prihlásiť.

KRITÉRIÁ VÝBERU

 

Pri výbere predajcov sa sústreďujeme na rôznorodosť, autenticitu, jedinečnosť. Hľadáme originálne produkty vyrobené na Slovensku.

Pri potravinových produktoch uprednostňujeme lokálnych farmárov a malovýrobcov, skúmame spôsob výroby a ohľad na životné prostredie. Pozeráme sa na typ produktu, kvalitu, pôvod, výrobu či spracovanie, sezónnosť a udržateľnosť. V prípade potravín, ktoré nie je na území SR možné vypestovať či vyrobiť, prihliadame na farmársky pôvod, remeselnú výrobu (BIO a Fair Trade).

principy.jpeg

ČASTÉ OTÁZKY

          Koľko stojí stánok?

 

Poplatok za predaj jedla na Dobrom trhu je 50 za meter predajnej plochy. V poplatku je zahrnutá produkcia podujatia, asistencia na mieste, bezpečnosť, zdravotná a požiarna ochrana, upratovanie, odpadový management. Suma sa navyšuje o administratívny poplatok, ktorý zahŕňa práce spojené so zabezpečením trhového miesta: vybavenie povolenia na predaj výrobkov a služieb, zabratie a zaujatie verejného priestranstva, miestna daň, projekt organizácie dopravy a uzávierka, účtovníctvo. Ak nemáte vlastný stánok, môžete si od nás prenajať stánok so strieškou (45 Eur), predajný stôl alebo pivný set (10 Eur). Na trhu sa platí aj za spotrebu energie (1kW = 7 Eur). Z tohto všetkého sa vyráta poplatok za stánok.

          Čo ak bude pršať?

 

Dobrý trh je outdoor podujatie, ktoré sa koná, aj keď prší. Preto si na trh vždy vezmite igelitové vrecia alebo iné zabezpečenie stánku, tovaru a elektrických zariadení proti dažďu.

          Kedy sa môžem prihlásiť na Dobrý trh?

 

Prihlášku spúšťame vždy dva mesiace pred akciou. Všetky informácie uverejňujeme na web stránke alebo Facebooku. Predajcom, ktorý už na trhu predávali, posielame emailom pripomienku. Ak chcete aj vy byť v tomto zozname, pridajte sa do nášho newslettru!

          Predávam (toto a tamto), môžem sa prihlásiť na Dobrý trh?

 

Pre našich návštevníkov starostlivo vyberáme poctivých predajcov, ktorých produkty vynikajú kvalitou alebo originálitou. Preto nie každý, kto sa na trh prihlási, je automaticky akceptovaný. Zoznam predajcov vytvárajú kurátorky trhu podľa rôznych kritérií a referencií napríklad na vašej stránke.

          Ako prebieha zásobovanie na Dobrom trhu?

 

Tovar na Dobrý trh si môžete doviesť i odviesť autom, ale len mimo otváracích hodín trhu s dostatočnou rezervou. Kvôli šetreniu životného prostredia preferujeme, ak si tovar doveziete či odveziete ručne. Dovoz tovaru autom by mal skončiť najneskôr do 8:30, odvoz z Dobrého trhu bude možný najskôr hodinu po skončení trhu. Myslite však na to, že trh sa koná v centrálnych lokalitách Bratislavy, kde nie je možné zabezpečiť parkovanie pre všetkých predajcov.

          Prečo sú povinné kompostovateľné riady?

 

Na Dobrom trhu sa snažíme eliminovať zbytočný odpad. Preto sme zakázali plastové riady, príbory a poháre, všetok odpad poctivo triedime. Namiesto plastu sa u nás používajú ekologické riady z prírodných materiálov, ktoré po použití možno skompostovať. Ušetrili sme tak spolu už stovky kíl odpadu. V roku 2019 sme na Dobrom trhu zaviedli vratné poháre. Ich používanie je pre našich predajcov povinné.

euro.png
rain.png
time.png
ex.png
delivery.png
re.png

NA TRHU

Dobrý trh začína vždy o 10:00. Ak ste si od nás prenajali stánok, budete ho mať označený vaším menom a nájdete ho od 7:30 na mieste, ktoré vám bolo pridelené.  Prosím pamätajte na to, že dosku stánku je pri používaní potrebné prekryť minimálne obrusom a odovzdať ho v stopercentnom stave. Pripojenie k elektrine bude pripravené podľa údajov z vašej registrácie. Prineste si, prosím, vlastnú rozdvojku, predlžovačku a igelity v prípade dažďa.

IMG_8239-1200x800.jpeg

ZODPOVEDNÉ NAKLADANIE S ODPADOM

Napriek našej snahe o dodržiavanie zero waste štandardu, tvoria predajci väčšinu nášho komunálneho odpadu. Návštevníci Dobrého trhu sú už disciplinovaní, vyprodukujú len 5,5% zmesového odpadu, u predajcov to však zďaleka neplatí. Tento trend sa, žiaľ, nezlepšuje. V praxi mnohí z predajcov zabúdajú alebo nestíhajú v stánku triediť odpad alebo sa pri rýchlom balení po skončení trhu na triedenie jednoducho vykašľú. Radi by sme túto situáciu zlepšili, a preto sme sa okrem kontrol nakladania s odpadom v stánkoch rozhodli poskytnúť vám poradenstvo v separovaní odpadu. Ak máte záujem o dobré rady, vedúce k znižovaniu množstva odpadu, alebo máte sami nápad, ako by sme vám mohli separovanie uľahčiť, kontaktujte nás.